کوهنوردی و لاغری

کوهنوردی و لاغری

کوهنوردی و لاغری

کوهنوردی و لاغری چطور با هم ارتباط پیدا می کنند؟ آیا کوهنوردی و کوهپیمایی می توانند باعث کاهش
وزن شوند؟ کوهپیمایی در اشکال مختلف آن از جمله کوهنوردی یک ورزش هوازی به حساب می آید که
معموال چندین ساعت طول می کشد. به عالوه ، آیا رفتن به قله های بلند و فقط ماندن در ارتفاع بدون
فعالیت کردن می تواند باعث لاغری گردد؟

پوشاک و تجهیزات ورزشی و کوهنوردی

اما این موضوع به این سادگی هم نیست. انرژی مورد نیاز برای کوهپیمایی بسته به شیب ، مسافت ، و
شدت مسیر و همچنین باری که حمل می کنید، می تواند بسیار متفاوت باشد. همانطور که بسیاری از شما
دیده اید بسیاری از کوهنوردان الغر نمیشوند- حتی در عمل وزن برخی افزایش هم می یابد. در ادامه چند
نکته مطرح می شود که می توان از آنها برای تبدیل کوهنوردی و کوهپیمایی به یک فعالیت کاهش وزن
کمک گرفت.

 

۱ .تمرین منظم

برای آنکه کوهنوردی به کاهش وزن بیانجامد، باید تبدیل به یک عادت شود. منظور از عادت ماهی یکبار و
سالی یکبار نیست. منظور در اینجا هفته ای یک بار است. کوهپیمایی باعث هماهنگ شدن متابولیسم
میشود که به کاهش وزن آسانتر می انجامد. البته این باید با سایر تمرینات مانند دویدن در هفته و وزنه
زدن همراه شود.

 

۲ .افزایش سطح

از آنجا که کاهش وزن به شدت کوهپیمایی بستگی دارد، بایست به کوهپیمایی های طوالنی تر بروید. راه
دیگر افزایش وزن کوله می باشد. البته بایستی سطح توان به درستی در نظر گرفته شود. اگر مسیر
کوهپیمایی نزدیک شما کوتاه است می توانید یک مسیر را دو یا سه بار طی کنید. تحقیقات نشان داده اند
که چربی سوزی برای ساعت ها پس از یک کوهپیمایی چند ساعته ادامه پیدا می کند.

۳ .ترکیب کردن این تمرین با سایر فعالیت های هوازی

سه بار در هفته فعالیت هوازی داشته باشید. به طور مثال اگر جمعه به کوه می روید. یک شنبه و سه
شنبه را به دویدن ، شنا یا دوچرخه سواری اختصاص دهید. البته مراقب بیش تمرینی باشید.

۴ .تغذیه به اندازه مورد نیاز

خوردن مواد غذایی خوشمزه یکی از جذابیت های بودن در طبیعت است. اما اگر در این باره زیاده روی کنید،
ممکن است کوهنوردی و لاغری تبدیل به فرآیند افزایش وزن شود. البته که باید کالری کافی در اختیار بدن
باشد. اما می توانید میزان کالری دریافتی را در طول هفته محدود کنید.

۵ .به تغذیه پس از کوهنوردی دقت کنید.

پس از کوهنوردی پروتئین و ویتامین کافی به بدنتان برسانید. اما چربی و کربوهیدارت را محدود کنید.
سبزی جات را فراموش نکنید. ایجاد ارتباط بین کوهنوردی و لاغری نیاز به قدری صبر دارد. روی کاهش وزن
سریع تمرکز نکنید. کاهش وزن سالم مسلما مزایای بسیار بیشتری خواهد داشت.

 

۶ .کاهش وزن در ارتفاعات بالا

فعالیت در ارتفاعات باال به چند دلیل می تواند باعث کاهش وزن و لاغری شود. اما این لاغری معموال در
جهت دلخواه نیست. اول اینکه به دلیل کمبود اکسیژن بدن توانایی کمتری در سنتز غذاهایی مانند پروتئین
ها دارد، پس جذب پروتئین کمتری صورت می گیرد. دوم افزایش ضربان به دلیل تالش و تقالی بیشتر قلب
برای خونرسانی به بدن می باشد. پس کوهنوردی و لاغری در ارتفاع با هم ارتباط مستقیم دارند. اما این
لاغری به شکل از دست دادن وزن می باشد.

مقاله پیشنهادی :
میزان کالری سوزی کوهنوردی

۷ .سنگنوردی و لاغری

بحث دیگری که در این رابطه مطرح می شود این است که آیا برای تبدیل شدن به سنگنورد بهتر نیازی به
الغر بودن هست؟ در اینجاست که مفهوم قدرت نسبی)قدرت نسبت به وزن بدن مطرح می شود( که در
سنگنوردی حایز اهمیت است.
پاسخ به سوال به چند عامل بستگی دارد. اول اینکه برای سنگنوردی که اضافه وزن دارد احتماال بهترین راه
داشتن یک رژیم غذایی سالم و کاهش چاقی و چربی های اضافه می باشد. اما برای سنگنوردی که اضافه
وزن ندارد، همیشه بهترین راه کاهش وزن نخواهد بود. گاها باید به جای کاهش وزن روی افزایش قدرت
تمرکز شود.
توجه داشته باشید که تمرین سنگین و رژیم کاهش وزن می توانند قدری تضاد با همدیگر داشته باشند.
به همین دلیل الزم است که رژیم غذایی به دقت تنظیم شود. همچنین بهتر است برای کاهش وزن سالم
به عنوان یک کوهنورد یا سنگنورد جدی از انجام رژیم های غذایی سخت اجتناب کنید. رژیم های سخت که
کاهش وزن زیاد را به همراه دارند احتمال آسیب را به شدت باال خواهند برد.
برای کاهش وزن به عنوان یک سنگنوردی تمرینات استقامتی سنگنوردی و مقداری تمرینات هوازی را در
برنامه تمرینی خود لحاظ کنید. این فرآیند باعث بهینه شدن برنامه کاهش وزن خواهد شد.

 

8 .تغییر عادت غذایی

چند عادت غذایی غلط را پیدا کنید و آنها را جایگزین نمایید. یکی از بهترین راهها برای کنترل و مدیریت
وزن استفاده از غذاهای سالم است.

 

9 .استفاده کمتر از غذاهای فرآوری شده

غذاهای فرآوری شده، نوعی محصول غذایی هستند که دستخوش فرآیند صنعتی قرار می گیرند . با استفاده
از فرآیندهای شیمیایی، طعم و بافتهای این غذاها برای جذب مصرف کنندگان ساخته می شوند. شرکت
هایی که این محصوالت را می سازند آن ها را به عنوان بهترین گزینه “ برای رژیم های غذایی سریع و
رضایت بخش “ به فروش رسانده اند. با این حال، پس از آن، آن ها این واقعیت را پنهان می کنند که
ترکیبات مصنوعی و فرایندهای تصفیه شده می توانند پیامدهای منفی برای بدن داشته باشند.